onsdag 25 november 2015

Stärkande förkylningssmoothie med havremjölk, banan, chia, kakao, kanel, kardemumma, honung och jordnötssmörDe senaste dagarna har det varit KOLLOSSALT synd om mig, haha! De där elaka höstbacillerna har slagit till igen, och jag har inte lyckats värja mig trots alla trick och finter. Nåja, något annat var väl inte att vänta. De senaste veckorna har både maken, döttrar, svärsöner och barnbarn nyst, hostat, snörvlat och fullständigt yrt baciller omkring sig, och jag har stått rak som en fura mitt i orkanens öga. Men nu gick det alltså inte längre! Jag är tydligen ingen superwoman - även om jag försöker inbilla mig det emellanåt.

Jaja, efter den här powersmoothien, invirad i en pläd och med sällskap av det senaste numret av Må Bra var det i alla fall inte FULLT lika synd om mig längre. Men jag undrar förstås fortfarande hur Kameliadamen bar sig åt! Jag känner mig fortfarande ganska "obäddad".

2 dl havremjölk - eller annan valfri köpt eller hemgjord mjölk
1 inte för stor Kravbanan
1 msk jordnötssmör med cacao
1 tsk chiaprotein
1 tsk rå kakao
1 tsk kanel
½ tsk kardemumma
½ tsk ingefära
1 krm vaniljpulver
1 tsk flytande honung

Mixa ihop alltsammans till en slät och jämn smoothie. Om du vill kan du först ljumma mjölken lite grann så känns det lenare för trasiga halsar. Jag använde ekologisk havremjölk i min smoothie, men du kan ta vilken mjölk du vill. Tänker mig att hemgjord mandelmjölk skulle passa väldigt bra.

2 kommentarer:

  1. Smoothien låter mycket god och hoppas den hjälpte lite i alla fall. Krya på dig kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla Katarina! Jag är bättre men har en envis hosta. Kram!

      Radera