lördag 28 november 2015

Julklappar som gör världen bättre och mer rättvisHar du börjat fundera på julklappar än? Tja, det är hög tid om man får tro all reklam och allt som skrivs i olika tidningar och på andra sociala medier. Tänk vad lätt det är att lockas av allt det glassiga och flärdfulla, och så lätt det är att dras med i konsumtionssnurren! Sverige stänger sina gränser för flyktingar. Vi har inte råd att ta emot fler sägs det. Samhällsekonomin kommer att krascha. Samtidigt konsumerar vi som aldrig någonsin förr, och julhandeln i år väntas nå nya höjder och slå nya rekord. Jag har förvisso aldrig varit nån stjärna på matematik, men jag har faktiskt svårt att få den där ekvationen att gå ihop! HUR kan det stämma?

Visst är det roligt att ge sina nära och kära en julklapp. Det tänker jag göra, och det tycker jag absolut du ska göra också. Men vi kan väl sansa oss? Tänka efter lite. Köpa något som inte är så dyrt och på köpet få pengar över till en verkligt meningsfull julklapp. En julklapp som faktiskt gör skillnad och som gör vår värld åtminstone LITE mer rättvis. En julklapp som faktiskt kan betyda skillnad mellan död och liv, mellan sjukdom och hälsa, mellan armod och en dräglig tillvaro, mellan förtvivlan och glädje , mellan apati och framtidshopp.

Det finns många olika organisationer du kan stödja både i juletid och under hela året i övrigt. Läkarmissionen är en av dessa organisationer. Här i gåvoshopen kan du hitta många förslag på meningsfulla julklappar, Du kan bidra till en trygg förlossning för kvinnor i Kongo eller Tanzania, ge mat till föräldralösa gatubarn, plantera träd, hjälpa ensamstående föräldrar till en egen försörjning genom att köpa kycklingar, grisar, getter eller får, stödja skolor, förskolor och fotbollsprojekt, och mycket, mycket annat.

I morgon är det första advent. Jag vill önska dig en riktigt välsignad, meningsfull och fin adventstid med värme, ljus, gemenskap och hopp! Låt oss alla hjälpas åt med att skapa en trygg och rättvis värld för oss ALLA!

2 kommentarer:

 1. Bästa listan är det där, heja! Vi satt och fnulade lite på vår igår, det är minsann inte så lätt att hitta nya att uppdatera med längre men vi upprepar oss gärna i detta fallet!
  Vi önskar dej en fin första advent, kära Kjersti,
  många kramar !

  SvaraRadera
  Svar
  1. De listorna kan man reprisera hur många gånger som helst!! Många adventskramar till er också!

   Radera