tisdag 6 maj 2014

Glutenfri pasta med grönskande laxröra



Får man bjuda på Dagens rätt? Idag serveras det en grönskande laxröra med spenat och haricot verts i den casterydska lunchresturangen. En enkel, bra vardagsrätt utan krusiduller men med god smaksättning av en kryddblandning som jag köpte på ett av mina många nedslag i olika gårdsbutiker i somras. Förmodligen har inte så många av er just den kryddblandningen hemma i skafferiet, men det är bara att byta till någon annan god fiskkryddeblandning eller blanda ihop själv efter tycke och smak. Min blandning innhåller inget salt, så beroende på vilken blandning du själv har får buljong- och saltmängd anpassas därefter.

2 - 3 portioner valfri pasta kokt enligt anvisning på paketet - jag använde glutenfri tagliatelle av majs

2½ dl valfri grädde
2 tsk lantbuljongpulver
1 msk fiskkryddeblandning
100 g frysta harricot verts
100 g fryst bladspenat
250 g laxfilé
lite färsk persilja eller annan krydda

Koka upp grädde, buljongpulver och fiskkrydda och låt koka ihopå någon minut.
Lägg i den frysta spenaten och låt den tina i grädden.
Lägg i harricot verten och sjud någon minut innan du lägger i laxen skuren i mindre bitar. Sjud tills laxen är genomkokt. Red eventuellt av med någon matsked av pastavattnet.
Lägg upp pastan i djupa tallrikar, häll över laxröran och toppa med något grönt.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar