torsdag 8 maj 2014

Glutenfri gröt på quinoaflingor och linfrökross - serverad med blåbärssirap, färska blåbär och mandelmjölk
Vår- och sommarmornar kan vara nog så kyliga och ruggiga, det fick vi ju bistert erfara för någon vecka sedan när den goá vårvärmen i slutet av april i ett nafs förbyttes mot snöglopp och isande vindar. De senaste dagarna har både mössa och vantar åkt på igen, men långkalsonger, nää, där går gränsen! I alla fall är det gott med varm gröt i magen även om almanackan signalerar vår. Den här gröten är glutenfri och gjord på quinoaflingor. Enkel och lättfixad när man har ont om morgontid. Tillsammans med färska blåbär, blåbärssirap - egengjord eller köpt - samt mandelmjölk blir det en bra start på morgonen innan man ger sig ut i världens vimmel.

2 dl vatten
3 msk quinoaflingor
1 msk linfrökross
några korn salt

Tillbehör: blåbär, blåbärssirap valfri mjölk

Blanda vatten, flingor, kross och salt i en kastrull och koka på svag värme 4 - 5 minuter. Servera genast med valfri mjölk och valfria tillbehör.

Ha nu en bra dag allihop! Här är himlen blygrå och det regnar, så det blir nog innestök för hela slanten. Men först gröt! Och en stor kopp kaffe!

4 kommentarer:

 1. Gott och mättande! I Amsterdam har det också varit kyligare och nu har det blåst friskt de senaste dagarna. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen grötväder! Bara att gilla läget och hoppas att det snart blir vår på riktigt! Kram till dig också Katarina!

   Radera
 2. Kjersti du är baske mig den första som lyckats lägga ut en grötbild som ser god och lockande ut! Jag är grötmänniska och ska försöka hitta såna flingor och prova. Men gröt ser oftast inte så kul ut! Kram Anne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, tack för det Anne! Tycker absolut du ska slå till och köpa quinoaflingor. Förutom till gröt är de superba att ha i matbröd. Ha det gott!

   Radera