söndag 15 mars 2015

"Det här är verkligen livet""Det här är verkligen livet mormor", utbrast Lilla I häromdagen när vi var ute i solskenet och plockade händerna fulla med tussilago. Ja, det är verkligen livet att ha förmånen att få umgås med en liten 3-åring, som är full av klokskap, och som påminner en om att stanna upp och inse vad som är viktigt här i livet.

De snåla vindarna som blåste häromdagen och förorsakade strömavbrott är historia. Den elaka förkylningen likaså. Vad framtiden bär med sig har vi ingen aning om, varken du eller jag. Men idag lyser solen och vinden är ljum och vårligt löftesrik. Idag lyser dikeskanten full av nykläckta, guldgula tussilago. Idag är diket fullt av porlande vatten, som det plumsar så glatt i när man kastar stora stenar i det. Idag kvittrar fåglarna, och man kan gunga så högt så "man nästan flyger in i himlen". På himlen dansar molntussar som man kan låtsas är elefanter och björnar.

Idag är hela världen full av spännande saker som man kan utforska. Fånga dagen! Tack Lilla I för den påminnelsen!

Lilla tussilago älskad av oss alla.
Du lyser gul som vårens första bud.
Vi väntat långa vintern på solens varma strålar,
som lockar dig ur jorden och det blir åter vår.
(Okänd författare)


4 kommentarer:

  1. Vilken härlig kommentar! Det är verkligen livet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur!! 3-åringar är betydligt klokare än vi vuxna! Och med betydligt mer energi - suckar en ganska trött mormor efter en intensiv dag med Lilla I. :))

      Radera