lördag 4 januari 2014

Vinnare i min lilla jultävlingDet är dags att utkora vinnarna i min lilla jultävling, som jag ordnade för att fira mina 700.000 besökare på bloggen. Men vet ni vad? Det blir inga fler utlottningar av den typ jag haft tidigare här på bloggen. Jag har nämligen fått veta att det är olagligt. Ja, så till den milda grad olagligt att man kan hamna bakom lås och bom i sex månader om man fortsätter. Kära nån, det hade jag inte en aning om! Jag trodde i min oskuldsfullhet att jag - eftersom jag själv inte har någon vinning av det hela  - var fri att lotta ut priser till mina läsare. Men så är alltså inte fallet, slumpmässiga utlottningar är enligt Lotterilagen kollossalt olagliga utan tillstånd, och tillstånd får man inte som privatperson. Jag har absolut ingen lust att hamna i kurran! Dels tror jag inte att fängelsemenyerna inspirerar till så mycket matbloggeri, dels lider jag av svårartad cellskräck sedan jag för många år sedan satt fast på en minimal toalett där låset gått i baklås. Eftersom jag var ensam i den där lägenheten dröjde det många, många, många kvalfyllda timmar innan jag kunde släppas ut - i form av en kallsvettig, blöt, panikslagen och darrande liten hög. Jag håller mig alltså helst ifrån alla former av celler, i synnerhet fängelseceller!

Så var det med det. Men även om man inte får ha utlottningar så får man tydligen ha tävlingar, så det kanske det blir några stycken även i framtiden om ni fortsätter att läsa bloggen. Tävlingsprestationen behöver inte vara så mycket mer avancerad än att ni skriver något i kommentarsfältet, men jag måste VÄLJA och inte slumpmässigt dra vinnarna. Jag blev alldeles brydd över hur jag nu skulle göra, när jag inte fick dra slumpmässigt som jag brukat göra. Jag valde helt enkelt ut dem som tidigare inte vunnit något, och så tog jag två ur den högen som jag tror behöver lite extra uppmuntran. Så dagens vinnare i min lilla TÄVLING är:

Ingbritt Persson
AnnaCarin

Hör av er med namn och adress på mailen (som ni hittar adressen till under rubriken Om mig uppe till höger) så kommer handdukarna på posten. Och deppa nu inte, ni som inte vann den här gången. Om ni hänger med till 800.000 så hoppas jag kunna ha någon liten tävling igen. Jag får väl försöka hitta på någon liten utmaning till er då. Ha en fin dag allihop!

10 kommentarer:

 1. Hugaligen, ho tack, den där lagen blev vi också upplysta om i somras då någon (naturligtvis) anonym hade påpekat för lotteristyrelsen att vi lottade ut istället för att tävla ut. Sen dess så har vi faktiskt inte haft någon tävling, det förtar lite av nöjet när man vet att det sitter missunnsamma personer och lusläser för att skicka in anmälningar... Men vem vet, kanske vi får för oss att ta tag i det igen på det nya året:)

  800000 hänger vi absolut med till, och garanterat allt därefter, oss blir du inte av med så lätt:)

  Kram på dej och god fortsättning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aj då, ni också! Fast om vi hade hamnat i den där kurran tillsammans så hade det kanske blivit LITE mer uthärdligt, haha! Hursomhelst är jag glad över att ni fortsätter hänga med mig. God fortsättning till er också! Kram!

   Radera
 2. Oj, det visste jag inte, skrämmande ju. Grattis till vinnarna. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte jag heller, det är bara tur att jag inte hamnat i den där kurran! Men nu vet jag! Kram i retur!

   Radera
 3. Idag kom min vinst med posten.... ett jätte TACK för den ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad bra, då vet jag att den kommit fram. Hoppas du ska få glädje av den i köket! Må så gott!

   Radera
 4. Det är ju inte så hårda krav på prestationen som behövs för att ligga utanför reglerna och det är ju också av den här anledningen som så många tävlingar kräver slogans mm. Jag tycker faktiskt det är roligare med tävlingar som kräver lite av de tävlande också.

  God fortsättning

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst har du så rätt Anders, det behöver inte vara så krångligt! Det är bara det att jag inte kände till reglerna, och att latmasken i mig har tyckt att det varit bekvämt att kunna dra vinnare. Då har jag ju kunnat skylla på slumpen!! Men jag får klura ut något till nästa gång det blir aktuellt. Attans förresten att jag inte kände till dig och din knivtävling tidigare. Fast då hade jag förstås behövt gå med i FB - något jag envist stretar emot. Nu finns du i alla fall bland mina favoriter. Ha det gott!

   Radera
  2. Det där är ju också en liten kompromiss från min sida. Jag hade ju helst skippat koppling till FB men i och med att jag fick priset så måste ju också företaget som skänker priset få bestämma sin exponering.

   Jag har varit inne här lite från och till. Du har en jättefin blogg och jag gillar att du inte drar dig för att krångla till det. Jag föredrar krångel framför genvägar :-). Vi är från samma stad dessutom har jag förstått. Ha det så bra.

   Radera
  3. Det förstår jag så väl. De flesta tävlingar verkar ju också ha kopplingar till FB, även rena matlagningstävlingar. Det är väl det enda som eventuellt kan få mig att gå med - om det är någon tävling som är riktigt lockande. Vad glad jag blir över att du uppskattar min blogg. Det är ömsesidigt, jag gillar din också! Jag misstänkte nästan att du också är Uppsalabo. Må så gott!

   Radera