onsdag 15 januari 2014

Tulpanens dag - våren är snart här!Idag är det tulpanens dag! Finns det något vårligare och mer hoppingivande än ett fång krispiga, färggranna tulpaner? Jag tycker knappast det. Jag älskar tulpaner och det där lätt frasande ljudet när man tar upp dem ur sin förpackning. Tulpaner i alla tänkbara färger, enkla, dubbla, släta och krusiga, med rundade blomblad eller med spetsiga. Det finns nog en tulpan för varje smak. Jag hoppas du hittar din favorit.

Jag tycker du ska fira den här dagen genom att ge någon du tycker riktigt mycket om - dig själv till exempel - ett fång lysande tulpaner. Men du, köp gärna klimatkompenserade blommor! Då gläder du inte bara mottagaren utan hela vårt klot. Ha en riktigt härlig dag allihop! I skrivande stund har solen ännu inte gått upp, så jag vet inte hur den här dagen blir. Men jag vet en sak. Snart är det VÅR!
4 kommentarer:

 1. Åhh jag måste visst kommentera idag med :-)! Visst är det underbart med tulpaner!!! Min favoritblomma! (folk tycker att jag är lite tråkig, HUR kan det vara tråkigt!). Precis som du skriver så är dom så krispiga så man nästan känner sig som ett rådjur och vill sätta tänderna i dom (vilket min katt f.ö gör så det gäller att välja en stadig vas...). Och så tycker jag om att dom fortsätter att växa i vasen, på några dagar har dom helt ändrat utseende och har slagit ut sina kronblad (och kanske sitter en liten Tummelisa där inne!)
  Och gårdagens bröd var supergott!! Jag hade lite bråttom och smörjde formen för dåligt, men det kan jag ju inte skylla dig för! Men förutom det som satt fast i formen, så var det härligt bitigt och saftigt! (jag hade inte gojibär hemma så det blev nyponskal men annars följde jag receptet)
  Ha en härlig dag och hoppas att du blir uppvaktad med tulpaner! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Asch då, att brödet skulle fastna! Men tur att det var gott! Det har faktiskt hänt mig också, Jag tror man måste vara extra noga med smörjningen när det gäller de glutenfria bröden, så jag tar alltid rejält med smör. Beträffande tulpaner så har jag en vacker bukett att njuta av härhemma. Jag kan inte heller förstå att det skulle vara tråkigt, det finns ju hur många olika varianter som helst. Idag har det inte köksstökats alls härhemma, jag har varit i stan hela dagen. Ha det bra! Kram!

   Radera
 2. Älskar tulpaner! En spreting bukett vita, krispiga tulpaner kan vara det vackraste man kan ha på bordet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag köper ofta blandade färger där de vita ingår, men visst är det vackert också med enbart vita tulpaner.

   Radera