lördag 17 augusti 2013

Fräscht fruktig frukostsmoothie med banan, mango, hallon, baobab och passionsfrukt




För ett tag sedan övervägde jag ju nästan att kalla min blogg för en omelett- och pannkaksblogg, för mycket pannkakor blev det. Nu börjar det luta åt smoothieblogg i stället, för VÄLDIGT många smoothies har det blivit på sistone. Jag mixar mig en smoothie nästan dagligen, oftast till frukost, men ibland även till mellanmål eller som lunch.

Just den här smoothien blev övervägande frukt- och bärig, men du kan i princip pytsa i nästan vad som helst i din smoothie. Till frukost är det väldigt gott med olika frukter och bär, och till lunch eller mellanmål blir det ofta något grönt inslag av spenat, ruccola, "grönpulver" av broccoli och grönkål eller nässlor och nypon, eller något med avocado.

I den här frukostsmoothien använde jag förutom färsk frukt och färska bär även ett fruktpulver av passionsfrukt och ett fruktpulver av baobab (läs mer här).

Mackorna var en lyxvariant med glutenfritt bröd enligt det här receptet och med pålägg av yoghurtbrie och gurka. Man kan börja sin dag på sämre sätt go´vänner!

2½ dl valfri mjölk - jag använde färsk sojamjölk från Alpro
ca 80 g färsk mango
ca 80 g färska hallon
en liten bit banan, ca 40 g
½ msk passionsfruktspulver
½ msk baobabpulver
en aning pressad limesaft
1 krm äkta vaniljpulver

Mixa ihop alla ingredienser till en slät smoothie, antingen med en bra stavmixer eller en vanlig mixer.
Häll upp i ett fint glas. Om du är väldigt känslig för att få med hallonkärnor kan du sila smoothien, men det gjorde inte jag. Jag tycker bara det är lite trevligt med ett och annat hallonfrö. Dessutom innehåller även de små hallonfröna en massa näring, precis som jordgubbsfrön, hjortronfrön och andra bärfrön.









3 kommentarer:

  1. Jag gillar smoothies massor och gör dem nästan dagligen! Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  2. Mums! Passionspulvret är ju så gott! Har ett sådant hemma jag också! :)
    Ha en toppen lördag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  3. Visst är det härligt med smoothies Katarina och Lana! De går ju att variera HUR mycket som helst med olika färska bär och frukter, bärpulver, grönsaker, olika sorters yoghurt eller mjölk m m. Det kanske får bli en smoothieblogg när det kommer till kritan!

    SvaraRadera