måndag 3 mars 2014

Indisk rispytt med halloumiMen hallå! Det här blev ju supergott i all sin enkelhet! Varför har jag inte tänkt på det här tidigare?

Det var måndag, jag var ensam hemma och matinspirationen var inte bara på noll, den var på lika många minusgrader som termometern på fönstret visade! Dessvärre var humöret inte heller på plusstrecket, så jag insåg att jag nog måste fixa mig något att äta i alla fall, innan blodsockret signalerade katastrofläge..

En rask inventering uppenbarade att det fanns lite risrester och ett halvt paket halloumi i kylen, samt några ynka små ärter och några små kuber fryst bladspenat i frysen. Jag skred till verket, men varken mätte eller vägde eftersom jag inte kunde tänka mig att det skulle bli något att blogga om. Men det blev riktigt, riktigt fräscht, färggrant och gott, och mitt soliga humör återvände som ett trollslag. Såklart ni också måste få ta del av det hela, men mängderna får ni klura ut själva!

ghi
curry
Indisk kryddmix - bild i det här inlägget
1 vitlöksklyfta
kallt kokt ris
frysta ärtor
fryst bladspenat
halloumi

Hetta upp ghi tillsammans med curry och indisk kryddmix. Häll ned flisad vitlök och riset och fräs runt tills vartenda litet riskorn fått gyllengul färg.
Lägg i frysta ärter och fryst bladspenat och fräs under lock några minuter så det tinar och blir varmt.
Stek halloumin. Lägg upp alltsammans och njut av en jättegod Köttfri måndag!

Och i morgon är det faktiskt fettisdag. Eftersom det funnits semlor i butiker och på konditorier sedan annandag jul är det ju svårt att hålla ordning på dagarna, men i morgon är det faktiskt PÅ RIKTIGT dags att avnjuta semlorna. Jag har inte kunnat klura ut något bättre recept på glutenfria semlor än det jag knåpade ihop förra året, så ni får hålla till godo med det. Gör ett semmelhjärta eller baka ut bullar av degen, och fyll med det du tycker om och tål. 

4 kommentarer:

 1. Jag är väldigt förtjust i halloumi och hade gärna ätit denna rätt. Kram och ha en fin start på veckan.

  SvaraRadera
 2. Curry är ju så gott! Använder denna krydda ofta i många olika rätter! :)
  ha en underbar tisdag!
  Kram
  //Lana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med! Det blir ofta curry här också i olika rätter. Sätter piff på det mesta! Ha det gott du också!

   Radera