lördag 29 januari 2011

Alternativa Magdalenamuffins - gluten och mjölkfria



6 dl Jyttemjöl original
1 tsk fiberhusk
1 msk bakpulver
1 tsk olivsalt (havssalt som smaksatts med frystorkade oliver) alt vanligt havssalt
1 tsk torkad, smulad timjan
120 g prosciutto el annan liknande lufttorkad skinka
1 liten förpackning babyspenat
1 ask gröna pimentofyllda Queenoliver, 160 g
3 ägg
3 dl sojayoghurt
1½ dl vatten
1 dl olivolja (inklusive oljan och örterna från oliverna

Skölj och fräs babyspenaten kort stund i lite olivolja.
Blanda alla torra ingredienser i en skål, och tillsätt olja, vatten och yoghurt.
Gör i övrigt precis som i originalreceptet på Magdalenamuffins.

1 kommentar:

  1. Hej!
    Nu har vi äntligen börjat säja glutenfritt från vårat bageri och konditori till allmänheten. Med en utbildad bagare och konditor har vi märkt att vårat bröd håller en kvalité vi märkt inte är så vanlig.

    Prova! Du kommer inte bli besviken.
    http://www.lysingsglutenfria.n.nu/

    Välkomen - alla förtjänar gott bröd.

    SvaraRadera