tisdag 14 december 2010

Linssallad med grönkål och soltorkade tomater





Den här linssalladen passar bra som tillbehör till ex vis en grillad kycklingfilé eller quornfilé. Kan också vara ett vegetariskt inslag på julbordet. Både grönkål och linser innehåller massor med vitaminer, mineraler och andra nyttigheter som kroppen mår bra av. Jag valde en linsblandning med gröna, gula och rosa linser -även om det inte riktigt framgår av bilden - men du kan ta vilken sorts linser som helst.

3 dl linser
vatten + buljongpulver(buljongtärning)
200 g färsk grönkål
1 dl soltorkade körsbärstomater
½ dl olivolja
skal och pressad saft av en ½ citron
1 tsk örtsalt - jag tog Renée Voltaires örtsalt med ramslök
1 vitlöksklyfta

Koka linserna enligt anvisning på förpackningen, men med tillsats av buljong. Häll av överblivet vatten.
Skölj grönkålen, och skär bort den grova stjälken.
Förväll den mjuk i kokande, lättsaltat vatten, låt rinna av, och grovhacka den.
Vispa ihop olja, citron, pressad vitlök och örtsalt.
Blanda linser, grönkål och soltorkade tomater, och häll över dressingen. Blanda om försiktigt, och låt gärna stå kallt en stund.
Servera som ensamrätt eller med valfritt tillbehör. Kan serveras både varm och kall.




1 kommentar:

  1. Hm, linser är ju ingen favorit... Men kanske skulle våga mig på denna? Lät ju piffigt! Och mr R gillar ju soltorkade du vet...

    SvaraRadera