tag:blogger.com,1999:blog-8733269702686896265.post7995909231932062515..comments2024-01-03T11:28:33.125+01:00Comments on Kjerstis mat och prat: Think. Eat. Save. - en kampanj som ska få oss att tänka till innan vi slänger mat som går att ätaKjerstihttp://www.blogger.com/profile/14426281212416543341noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-8733269702686896265.post-43014031431552701872013-01-29T22:21:58.261+01:002013-01-29T22:21:58.261+01:00Tusen tack för dina braiga tips Beatrice!! Visst ä...Tusen tack för dina braiga tips Beatrice!! Visst är det konstigt att frukt och grönsaker ska ha samma mått och se likadana ut! Fram för mångfald och fler personligheter, både bland grönsaker, frukter och människor!Kjerstihttps://www.blogger.com/profile/14426281212416543341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8733269702686896265.post-65946088027400525712013-01-29T22:19:39.375+01:002013-01-29T22:19:39.375+01:00Vi får hjälpas åt att "missionera", och ...Vi får hjälpas åt att "missionera", och hitta på bra tips och olika användningsområden för rester. Kram tillbaka!Kjerstihttps://www.blogger.com/profile/14426281212416543341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8733269702686896265.post-19641144371108250902013-01-29T21:40:48.780+01:002013-01-29T21:40:48.780+01:00Glass fri från mjölk, gluten och baljväxter gör du...Glass fri från mjölk, gluten och baljväxter gör du lätt själv av överbliven frukt.<br /><br />Frukt som inte hinns äta fryser jag in i skalade bitar för att göra glass av. Av 1 skivad, fryst banan + 2 dl frysta bär / alternativt 2 skivor fryst ananas i bitar och 1 färsk banan / alt. 1 mogen avokado gör jag glass som lätt räcker till 2 personer. Det frysta låter jag tina i 10-15 minuter och därefter kör jag det tillsammans med det färska, i matberedaren med knivar, eller om du har en stark mixer så går det alldeles utmärkt i den. Snälla, har ni en klen mixer så använd inte den till frysta saker, det är lätt att motorn bränner och då bli det dyr glass ;) Glassen är klar att äta direkt och behöver inte ta vägen om frysen igen.<br /><br />Jag har också svårt för det slöseri som finns runt oss. Både det vi ser och det som försvinner redan hos odlarna pga fel form, storlek etc. Det är så fruktansvärt att mat ratas för att "vi" inte vill ha ex böjda gurkor. Inte ser vi ut som vi är stöpta i samma form inte. Det är inte det vi odlar heller. Jag köper med glädje det som är annorlunda, om det bara finns där för oss. Det här kan jag diskutera hur länge som helst så jag slutar här för allas skull =DBeatricehttps://www.blogger.com/profile/00055186585709676397noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8733269702686896265.post-39040058136247470762013-01-29T10:43:43.293+01:002013-01-29T10:43:43.293+01:00Mycket bra tips!
Jag blir också så ledsen över att...Mycket bra tips!<br />Jag blir också så ledsen över att det är så mycket mat som slängs i västvärlden! :(<br />Tanken att slänga ätbar mat är såååå främmande för mig! <br />Flera borde tänka på hur man ska hushålla rätt, ekonomiskt och miljömedvetet! <br />ha en fin dag!<br />kramar!<br />//LanaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/12199846380044723991noreply@blogger.com