tag:blogger.com,1999:blog-8733269702686896265.post8418708727007609012..comments2024-01-03T11:28:33.125+01:00Comments on Kjerstis mat och prat: Glutenfria fullkornsfrallor med teff enligt NillaKjerstihttp://www.blogger.com/profile/14426281212416543341noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-8733269702686896265.post-59583509466927596762016-02-22T10:57:04.088+01:002016-02-22T10:57:04.088+01:00Äppelmust som degspad kan man ha i vilket bröd som...Äppelmust som degspad kan man ha i vilket bröd som helst. Det har jag ofta. Ett annat tips är att använda vattnet som man kokat grönsaker i som degspad. Bidrar med både smak och lite extra vitaminer och mineraler. Kram till er också, och önskar er detsamma!Kjerstihttps://www.blogger.com/profile/14426281212416543341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8733269702686896265.post-9288465825300296882016-02-21T19:51:18.961+01:002016-02-21T19:51:18.961+01:00Vi tvivlar inte en sekund på att bullarna är goda,...Vi tvivlar inte en sekund på att bullarna är goda, och det där med att ha äppelmust i degen låter ju fantastiskt gott - det måste man väl kunna ha istället för degvätska i andra degar också? <br /><br />Kram på dej Kjersti och ha en finfin vecka! Mårtenssons kökhttps://www.blogger.com/profile/17405150048469046387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8733269702686896265.post-49607020746804995812016-02-20T12:39:25.964+01:002016-02-20T12:39:25.964+01:00Tack för kommentaren Sara! Visst blir de här frall...Tack för kommentaren Sara! Visst blir de här frallorna jättegoda, håller med om att de liknar rågbröd lite grann. Ska kolla ditt tips om durrabullar hos Risenta.<br />Låter knepigt det där med formbröden. Följer du recept för just formbröd, eller gör du formbröd av recept för bullar? Det är min första undring. Om det säckar ihop tyder det ju på att brödet inte är riktigt genomgräddat, alternativt att degen är FÖR lös - även om glutenfria bröd ju ofta ska vara lösare än vanligt bröd. Själv brukar jag sätta in formbrödet i lite högre värme, ca 225 grader, och sedan genast sänka till 175 och grädda klart. Du kanske ska grädda lite längre helt enkelt, och lägga över ett bakplåtspapper om det skulle bli för mörkt på ovansidan. Sen är ugnar som sagt lite nyckfulla, och det gäller att lära känna sin egen ugn. Någon av er andra läsare kanske har andra tips till Sara. Hör av er i så fall. Lycka till, och hör gärna av dig igen! Må så gott!Kjerstihttps://www.blogger.com/profile/14426281212416543341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8733269702686896265.post-38169612751077943342016-02-20T11:23:48.416+01:002016-02-20T11:23:48.416+01:00Åh, jag gjorde också dessa och de blev jättegoda, ...Åh, jag gjorde också dessa och de blev jättegoda, smakade som rågbröd tycker jag! :) Ett annat jättegott bröd att testa är durrabullarna som du hittar på risentas hemsida, jättemumsiga blir dem, min favorit faktiskt! Det enda jag ändrat från det receptet är att jag tagit halva jästmängden.<br /><br />Jag har en fråga till dig! Varje gång jag bakar glutenfria bullar blir de jättebra, men så fort jag vill göra ett formbröd så sjunker det ihop direkt efter att det kommit ut ur ugnen :( jag vet verkligen inte varför, jag följer recepten, gräddar ordentligt och i ugnen jäser brödet upp fint men när jag tar ur den blir det en platt pannkaka :( Har du en aning om varför? <br /><br />Ha det bra! :)Saranoreply@blogger.com