tag:blogger.com,1999:blog-8733269702686896265.post5013820985636557634..comments2024-01-03T11:28:33.125+01:00Comments on Kjerstis mat och prat: Glutenfritt surdegsformbröd - variation på gammalt temaKjerstihttp://www.blogger.com/profile/14426281212416543341noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-8733269702686896265.post-75074551193909858092012-02-22T18:51:57.380+01:002012-02-22T18:51:57.380+01:00Tack för ditt svar! Ska försöka hitta jyttemjöl el...Tack för ditt svar! Ska försöka hitta jyttemjöl eller rårismjöl så jag kan göra eget. Jag lovar att berätta hur det går!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8733269702686896265.post-35422266945077295642012-02-22T09:48:30.857+01:002012-02-22T09:48:30.857+01:00Hej Ingrid!Vad ledsamt att det har gått så tokigt ...Hej Ingrid!Vad ledsamt att det har gått så tokigt för dig!! Jag har gjort det här brödet åtskilliga gånger, och aldrig råkat ut för det du beskriver. Om du i övrigt följt beskrivningen - och har en ugn som du kan lita på - så kan jag inte förstå annat än att det handlar om mjölet. Jag brukar aldrig använda mjölmixer (förutom ett undantag när jag bakade semmelbullar förra året), eftersom de flesta har vetestärkelse som grund, och i övrigt innehåller en hel del tillsatsämnen som jag inte vill ha. Jyttemjöl är förvisso också en "mix" men bestående av rent, "riktigt" mjöl. Om du inte får tag på Jyttemjöl skulle jag föreslå att du gör en egen blandning av förslagsvis 2 dl rårismjöl, 2 dl bovetemjöl och 2 dl majsmjöl (obs mjöl, inte stärkelse). Öka också mängden husk till 1½ msk. Jag har aldrig bakat på Finax, så jag kan tyvärr inte svara på din fråga angående det. Lycka till, och återkom gärna och berätta hur det går. Hoppas innerligt att det lyckas bättre nästa gång!Kjerstihttps://www.blogger.com/profile/14426281212416543341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8733269702686896265.post-75222529480797636332012-02-21T10:26:31.520+01:002012-02-21T10:26:31.520+01:00Hej!
Tack för alla tips och fina recept!
Jag har ...Hej! <br />Tack för alla tips och fina recept!<br />Jag har provat att baka detta bröd 2 gånger, smakar jättegott, men något blir fel... 1:a gången sjönk det ihop i ugnen efter ca.50 minuter det såg helt perfekt ut i början, den andra gången jäste brödet till mer än sin dubbla storlek i ugnen så jag fick ta ut formen och ta bort allt som jäst över. Vad kan jag ha gjort för fel tror du? Vill så gärna lyckas med detta och få dem så fina som dina, för smaken är helt suverän. <br />Hittade inte jyttemjölet så jag använde finax istället...vet du något om mjölmängden med finax i förhållande till jyttemjöl?<br /><br />Med vänlig hälsning, IngridAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8733269702686896265.post-42396920332847811412011-09-14T13:03:49.886+02:002011-09-14T13:03:49.886+02:00Jätteroligt om du vill pröva, Maja! Ser fram emot ...Jätteroligt om du vill pröva, Maja! Ser fram emot att höra vad du tycker om resultatet. Jag har gjort det flera gånger, och det har alltid blivit toppenbra. Fick hjälp av min svägerska att baka det häromdagen - kan ju fortfarande inte klara det själv efter operationen - och då blev det en aning degigt i nederkanten. Grädda det gärna 10 minuter extra, eller kolla innertemperaturen om du har en baktermometer. 97 - 98 grader brukar vara lagom. Ha det bra!Kjerstihttps://www.blogger.com/profile/14426281212416543341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8733269702686896265.post-56896598557584456622011-09-14T12:28:17.735+02:002011-09-14T12:28:17.735+02:00Det här måste jag bara prova, återkommer med feedb...Det här måste jag bara prova, återkommer med feedback senare.Majahttps://www.blogger.com/profile/09712605269244515482noreply@blogger.com